В последно време тренирам предимно със собствено тегло и съвсем леки тежести, тъй като водя класове по Табата и Пилатес няколко пъти седмично. Бях си дала един месец да се адаптирам и изключих фитнеса, това решение беше трудно, но си наложих тази принудителна пауза от тежестите, защото напоследък се опитвам да съм разумна.

И така, ето че едномесечният срок изтече и съм готова да се завърна в залата, но едновременно с това (или комбинирано, ще го решавам в движение) реших да се впусна в едно симпатично предизвикателство със суингове. Предизвикателството е много просто, в рамките на 30 дни всеки ден да правя по 300 суинга, мисля да използвам 16-килограмова пудовка, понеже това е най-тежката, която имам вкъщи, а когато съм в залата ще мятам и 20 килограмова.

Обичам простичките неща, от опит знам че те са най-работещите, та този протокол е съвсем прост няма правила по колко суинга да правиш едновременно, ти сам си решаваш как ще ги разпределиш, единственото важно е абсолютно всеки ден да изпълняваш точно 300 броя.

Та в тази връзка мисля, че ще започна със схема 3х100, като 100-те ще са разделени на 5х20, или с други думи: три пъти на ден ще правя 5 серии по 20 повторения, спрях се на суинг с две ръце –  този, който е до хоризонталата, поне в началото докато позаякна, може впоследствие да разнообразявам и с една ръка, това ще го решавам в движение, сега е важно да започна.

Периодът на предизвикателството е от 17 май до 16 юни и така пожелайте ми успех – започвам ?

 

Написана от: Ваня Стоянова

Може и да харесате също:
Дневник 15-17.07.2017 г.Дневник 14.07.2017 г.

Остави съобщение:

,

(по желание)

Няма коментари.