Днес е понеделник, първият ден от февруари и мисля, че е най-подходящия момент да започна подготовката си за полумаратон, имам точни 12 седмици и този път съм решила да подходя малко по-сериозно.

Аз обичам да тичам, участвала съм в няколко маратона, но ако трябва да съм честна веднага си признавам, че никога не съм правила някаква сериозна подготовка. Обикновено решението дали да се пусна на състезание го взимам до две седмици преди старта, правя едно по-дългичко тичане преди това и после направо тичам на самия маратон. Нямам някакви амбиции за класиране или хъс за състезание, просто го правя заради неповторимото усещане да тичаш заедно с много хора и зради прекрсното чувство, което изпитвам само при по-дълго тичане. От опит установих, че полумаратона (21К) е моята дестинация, затова и започвам подготовката именно за тази дистанция, любопитно ми е да разбера каква ще е разликата, ако изобщо има такава, с 12-седмична подготовка.

И така, подготовката започва, днес направих и първите замервания, ето и резултатите,

41 суинга с 16-килограмова пудовка за 1 минута;

50 клека със собствено тегло за 1 минута;

2 мин. и 40 сек. е времето ми за планк до отказ

Допълнително ще си засека и време на 1 км. и на 10 км., ще споделя резултатите, когато ги направя.

Целият ми план за подготовката е малко по-различен, съобразен е изцяло с моите предпочитания и начинът по който тренирам в момента, километрите ще ги засичам на седмична база, нямам намерение да променям и силовите си тренировки, общо-взето към настоящата ми програма включвам 3-4 дни с тичане.

Пожелавам ви прекрасна вечер!

 

 

Написана от: Ваня Стоянова

Може и да харесате също:
Дневник 13.07.2017 г.Дневник 9.07.2017 г.

Остави съобщение:

,

(по желание)

Няма коментари.