Здравейте,

казвам се Ваня Стоянова аз съм сертифициран персонален треньор и мечтател, силно вярвам, че сме създадени за да се развиваме и да разгърнем цялата палитра от заложените в нас качества и таланти, животът е постоянно движение напред в търсене на нови хоризонти и възможности, за да успеем да ги достигнем е необходимо да се усъвършенстваме физически, психически и емоционално.

 

Ваня Стоянова

Самата аз се опитвам да живея по този начин, но не винаги е било така, за да стигна до тук трябваше да извървя доста дълъг път… имах щастието да имам приказно детство, с тръгването на училище, обаче смених средата и в тийнейджърските ми години много се промених – от свито и скромно дете залитнах в другата крайност на нетърпимия бунтар. Никога не съм имала проблем с килограмите, но започнах да гладувам в желанието си да бъда все по-слаба, минах през какви ли не безумия, може би всичко налудничаво което сте чули е изпробвано от мен, от седемдневен пълен глад, през месец само на ябълки, последван от месец само на диня, последвани от неконтролируеми преяждания и така влязох в лудата въртележка на глад и тъпчене на която се въртях повече от пет години. Съответно теглото ми нарасна неимоверно, обърканото ми тяло се чудеше какво става и реши, че идва края на света и бясно започна да складира мазнини за да оцелее през следващия, гладен период, психически бях срината, чувството на безсилие да овладееш себе си е смазващо.

В желанието си да се измъкна от тази ситуация започнах да чета и да се интересувам сериозно от храненето и така стигнах до вегетарианството като начин на живот и философия, този период продължи десет години, помогна ми да сваля доста килограми и в началото се чувствах наистина добре, впоследствие обаче започнах да отпадам и почти стигнах до анемията, междувременно завърших юридическото си образование, започнах работа по специалността си, срещнах любовта на живота си и продължавах да задълбочавам познанията си относно храненето и тренировките. Започнах да посещавам редовно фитнес залата, но не виждах никакъв резултат, освен може би, че се чувствах леко тонизирана, ясно беше че нещо не е наред. След много четене и морални дилеми, преди повече от две години започнах отново да консумирам месо, това и изцяло новото ми виждане за живота, движението и храненето промениха коренно нещата, за една година прогресът ми бе по-голям отколкото за десет години, но визията е най-малкият бонус, чувствам се енергична, съсредоточена, здрава и будна.

Тази промяна катализира още промени в живота ми, осъзнах, че не желая просто да чакам времето да отмине и да живея от почивка до почивка, искам всеки ден да е изпълнен с вълнения и трепет, искам да съм полезна за себе си и за хората около мен, затова напуснах престижната си работа, която ме правеше нещастна и реших да следвам сърцето си. Дипломирах се като инструктор по фитнес и културизъм към НСА, създадох paleofit.org, където споделям информация, опит, съвети и събирам съмишленици, за да постигнем общата си цел – да се развиваме и усъвършенстваме.

Ако искате да работим заедно, може да надникнете тук, за да се запознаете с услугите, които предлагам

Ваня Стоянова

Може да видите още от моите писания на страницата на блога ми за книги Книжен свят