Помислете колко много неща знаете за храненето, тренировките и като цяло за здравословния начин на живот, сигурна съм, че ако ви помоля да направите списък с тях без затруднение ще напишете цяла страница, а сега си помислете колко от изброените от вас неща присъстват в ежедневието ви, не инцидентно, а всеки ден, напишете ги и тях на лист, сигурна съм, че ако сте били напълно честни вторият списък ще е значително по-кратък. В това няма нищо учудващо в днешно време буквално сме затрупани от информация какво и как трябва да (не)правим за да сме здрави, но колко от нещата, които знаем реално прилагаме в живота си?

Искам да ви покажа как без много усилия може да направите ежедневието си по-активно и да се радвате на повече енергия и издръжливост. Знам, че нещата които ще споделя са ясни на всеки, целта ми е да ви обърна по-специално внимание на малките неща, иска ми се да погледнете от малко по-различен ъгъл изброените неща и да започнете да ги прилагате на практика, а не това да остане поредната информация, която ще остане безполезна, защото трупането на информация без да я прилагате по някакъв начин в живота си е напълно безсмислено, но да не се отклонявам от темата, ето и петте неща, които ще променят ежедневието ви,

– Използвайте стълбите Има някои неща, които ме изумяват, едно от тях е когато наблюдавам следното: хора, които 2-3 пъти седмично ходят на аеробика/танци или някакъв друг вид тренировки опитвайки се да бъдат активни (което само по себе си е похвално), та същите тези хора през останалото време задръстват ескалаторите и няма сила, която да ги накара да се качат по стълбите до дома си, който е на третия или четвъртия етаж! Качването по стълби е едно от най-добрите упражнения, не пропускайте възможността да се раздвижите и да напрегнете мускулите си, особено ако ви предстои 8-часов работен ден, през който ще сте приковани към стола пред компютъра. Никак не е трудно, а стълби има навсякъде, в началото (особено ако живеете на осмия етаж) няма да ви е лесно, но постепенно тялото ви ще заякне и първоначалното задъхване ще изчезне.

640-01359531 Model Release: Yes Property Release: No High angle view of a young woman climbing up stairs

– Започвайте активно деня си Няма по-добър начин да се разсъните рано сутрин от раздвижването. Отделете тридесет минути преди закуска, за да подготвите тялото и умът си за предстоящия ден, може да започнете с леко разтягане и ставни ротации и да преминете към изпълнението на няколко кръга, в които да включите многоставни упражнения със собствено тегло като клекове, лицеви опори, напади, планкове или каквото предпочитате, идеята е да събудите тялото си и по един прекрасен начин да го подготвите за деня. Повече от година не съм пропуснала и ден без да се раздвижа и от опит ви казвам, че дори и само това да започнете да правите ежедневно ще усетите коренна промяна в начина по който се чувствате, а и изглеждате. Тази практика е прекрасен старт на деня особено сега в студените зимни утрини, няма по-подходящ начин да се сгрееш и събудиш.

Healthy active lifestyle. Woman with gym ball and dumb bells doing exercise, isolated on white background

– Разхождайте се Използвайте всяка възможност, за да излезете навън и да повървите, забравете броят направени крачки и колко калории изразходвате, просто се разходете за удоволствие. Ходенето е най-естественото движение за човека, така че не спирайте да го практикувате. Отново ще дам пример за странно поведение, във фитнеса който посещавам повечето трениращи идват с автомобили като някои от тях не живеят на повече от 300-400 метра от залата, започват и завършват тренировката си –  познайте с какво, с по 15-20 минути ходене по пътеката, след което се качват в колата и си заминават. Наистина не мога да разбере как имаш нерви да ходиш повече от половин час на пътечката в прашната зала (да за съжаление въздуха във фитнеса е доста по-замърсен отколкото си даваме сметка, но това е друга тема), а те мързи да изминеш 300-те метра до дома си! Възползвайте се от всяка възможност да се разходите дали ще слезете с една спирка по-рано от вашата, или ще ходите до по-близки разстояния без автомобил, вие си решете, но вървенето е здраве колкото повече, толкова по-добре.

shoes_RunningFeet-ehealth_230915

 

Следва…

 

 

 

Написана от: Ваня Стоянова

Може и да харесате също:
Как да се справим с пролетната умораКак да обикнем лошото време

Остави съобщение:

,

(по желание)

Няма коментари.