След първите три, ето и останалите лесни стъпки по пътя към по-активен живот и по-добро здраве.

– Бъдете активни през целия ден, ако работите на бюро не забравяйте, че трябва да ставате от стола на всеки час, може да отивате да пиете вода, да се разхождате из офиса, а през почивките да излизате да повървите навън. Ако имате възможност може да замените офис стола си с фитнес топка, така ще се научите да седите правилно, може да правите по няколко клека или каквото е удобно и не изглежда налудничаво на работното ви място, идеята е да се раздвижвате макар и само ставайки от стола на всеки час, по този начин тялото ви ще е бодро, а умът ви свеж през целия ден

– Излезте сред природата Без значение дали ще се разхождате в парка или в планината не пропускайте през почивните дни да се докоснете до природата излезте със семейството си навън, спортувайте, научете се да карате ски, тичайте в парка или просто се разходете в гората. Каквато и да правите ви гарантирам, че когато сте навън сред природата ще си отпочинете в пъти по-добре, отколкото, ако прекарате уикенда лежейки на дивана пред телевизора. На мен преди ми беше трудно да се измъкна от вкъщи, особено зимата, но с малко воля го преодолях, защото не е имало път в който да съм съжалила, че не съм си останала вкъщи, контакта с природата ни зарежда с положителна енергия, от която можем да черпим през дните, когато сме стресирани в изнервената градска среда.В заключение ми се иска да споделя с вас учудването си от ограниченото мислене и неспособността да се види очевидната връзка между толкова простички неща. Когато вземеш решение да живееш здравословно е добре да огледаш целият си начин на живот, това че някой е започнал да тренира и го прави по 3 часа седмично е чудесно, но ако активността му се изчерпва само с това, то 3 часа на фона на останалите 165 часа от седмицата са изключително недостатъчни за поддържането на добро здраве. Възползвайте се максимално от предизвикателствата, които ви поднасят дните и не изпускайте нито една възможност за да напрегнете мускулите си.

Сигурна съм, че ако го направите ще се радвате на едно стегнато и здраво тяло, животът е цял, не е разделен на части, нещата които правим ежедневно могат да окажат много по-голямо влияние за начина по който изглеждаме и се чувстваме, отколкото нещата, които колкото големи и амбициозни да са, правим само понякога. Замислете се, всичко е толкова просто, въпросът е да сме постоянни, да спрем да правим сложни схеми и планове как ще се променим от следващия понеделник, а да започнем с малките неща сега-веднага, малките стъпки ще ни отведат до големите успехи, днес е най-подходящият ден за промяна, не се колебайте – действайте!

Пожелавам ви активен ден!

Написана от: Ваня Стоянова

Може и да харесате също:
Как да се справим с пролетната умораКак да обикнем лошото време

Остави съобщение:

,

(по желание)

Няма коментари.