В залата, в която тренирам ежедневно наблюдавам как не бива да се държи един треньор и това ме провокира да напиша настоящата статия, в която да споделя личното си мнение по въпроса и да ви помогна да отсеете добрите от лошите треньори.

Личният треньор е ЛИЧЕН, по време на тренировката той тренира само и единствено Вас, а не още двама-трима човека – това вече е групова тренировка.

Той е ангажиран само и единствено с Вас, не си проверява телефона, не си прави селфита (да правят го!) докато вие правите ужасно крив клек и сте на ръба на контузията, не се разхожда наперено из залата в търсене на нови клиенти, не клюкарства с другите треньори и посетители докато вие се чудите какво да правите.

 

Треньорът Ви познава, знае какво можете и какво не и до къде се простират границите на възможностите Ви. Той може да Ви накара здраво да се изпотите и да Ви покаже, че сте много по силни отколкото си мислите, но също така знае и кога да спре.

Той Ви учи как да изпълнявате движенията правилно и не Ви кара да правите абсурдни неща, рискувайки здравето си.

изтеглен файл

Той изготвя програма лично за Вас, той се съобразява с Вашите желания и цели, не Ви дава програма по шаблон, която дава на всеки, който тренира при него. Забелязала съм че треньорите масово работят с две или три програми, съответно за жени, за мъже и за хора с наднормено тегло.

Личният треньор е честен с Вас казва Ви как реално стоят нещата и колко време и усилия ще трябва да положите, не Ви заблуждава и не лъже, че резултатите ще дойдат лесно и бързо.

Той знае повече от Вас за движението, храненето и възстановяването, ако сте по-компетентни от треньора си не си губете времето и парите с него.

В заключение искам да кажа, че за мен да бъдеш личен треньор е призвание да помагаш на хората да бъдат по-здрави, по-силни и уверени не само в залата, но и в живота.

Надявам се че все повече хора упражняващи тази професия ще осъзнават колко е важно да се развиваш, учиш и образоваш. Надявам се също и хората, които се обръщат за помощ към тях да имат все по-високи критерии, по този начин естествено ще ги отсеем и ще изгоним лошите треньори от залата.

Пожелавам ви прекрасен ден!

 

 

Написана от: Ваня Стоянова

Може и да харесате също:
Как да се справим с пролетната умораЗа движението

Остави съобщение:

,

(по желание)

Няма коментари.