От цяла вечност не съм писала нищо тук и някак си се чувствам доста гузно, че не го правя.

Случиха се хиляди неща по време на паузата, в която ме нямаше, но ето че се завръщам към писането, към себе си и към тичането.

За около година бях спряла да тичам и да тренирам активно, но от два месеца се опитвам да се върна към старите си навици. Влизането във форма се оказа доста по-трудно отколкото ми се искаше, но това само ме мотивира още повече да се взема в ръце и да се стегна.

И така имам намерение да започна да записвам тренировките си някъде и какво по-подходящо място от това.

Започвам на едро с резултаите ми за месеца, а от другия ще ги разбивам по седмици, но нали все отнякъде трябва да започна.

За юни имам изтичани малко над 110К, което не е лошо като за начало, дори се пуснах на едно планинско бягане Джуренец Куест в Искърското дефиле, беше много яко изживяване, финиширах 4-та при жените, което не е толкова зле.

Иначе правя по-дълги и бавни тичания по 9-10К, опитвам се да съм с по-нисък пулс, за да се адаптирам към по-дългите бягания. През последната седмица започнах да правя и интервали, спринт/почивка с различен тайминг 30/30 или 60/60, правя минимум 7 интервала, това доста ме смазва, но само така мога да тренирам за скорост.

Целта ми е да тичам средно по 40-50К на седмица + 2 интервални + 2/3 силови в залата, мисля че макар и малко амбициозен планът ми е напълно осъществим, за да мога да се подготвя за предстоящата Трявна Ултра, където ще тичам най-късата дистанция, а ако всичко е наред съм се навила да се пусна и на едни 50К на Персеник, но до тогава има още много време и много-много тичане и подготовка.

Храненето ми също беше безобразно в последно време, ако искам да съм във форма и да мога да се възстановявам достатъчно добре, трябва да се стегна и в това отношение. Натрупала съм и излишни килограми, които допълнително ме затрудняват и забавят, така че и тук съм си наложила режим.

И така, започвам отново бавничко да се опитвам да си върна старата форма, а защо и да не я подобря.

Ще ъпдейтвам седмичния си напредък тук, за да се държа изкъсо.

Прекрасна събота!

Написана от: Ваня Стоянова

Може и да харесате също:
Лечебен глад - личен опитНека изчистим – ден 1

Остави съобщение:

,

(по желание)

Няма коментари.