Нямам намерение да се впускам в нещо крайно, напротив – идеята ми е до края на годината да не консумирам никаква преработена храна (или поне тя да е изключение, защото ми предстоят няколко пътувания през които няма да имам пълен контрол върху менюто), не че и сега не се храня по подобен начин, но просто ще обърна по-голямо внимание на този аспект, т. е. няма да чийтвам.

Другото ново е че няма да ограничавам плодовете (както правех до сега), поне до средата на есента, прецених че ползите са далеч повече, така че сезонните плодове ще присъстват често в менюто ми.

Не виждам смисъл и да въвеждам калории и макроси, само си губя времето, а и е напълно излишно при условие, че и без калкулатора знам точно какво консумирам.

Новото е и че фаствам по 14-15 часа и без кафе, след много четене разбрах, че фаста има най-добър ефект, ако е само на вода, малко ми е трудно все още, но съм решена да го въведа.

Вкарвам и всекидневна консумация на: пшенични стръкове, спирулина, хлорела, екстракт от семена на гроздови семки и MSM – всичко това или със зелено смути или смесено с малко вода, под формата на ужасяваща отвара, която поне се пие много бързо.

Може би леко ще намаля протеина за сметка на суровите зеленчуци, в последно време усещам че така се чувствам по-добре, поне докато още има изобилие от свежи продукти смятам да се възползвам максимално.

Добавките си остават същите: Мултивитамини, Омега 3, Пробиотици и Пребиотици, L-carnitine, Pre-Amino и протеин.

Идеята на всички тези малки промени е в средата на октомври (не съм определила точно кога) да направя нова промяна и всичко това е една подготовка към следващата стъпка, но за това ще пиша когато настъпи момента.

Тренировките си остават по план.

Прекрасен ден!

Написана от: Ваня Стоянова

Може и да харесате също:
Лечебен глад - личен опитЗа храната и настроението

Остави съобщение:

,

(по желание)

Няма коментари.