Напоследък ми прави впечатление един модел, който веднъж открит вече го виждам навсякъде. Говоря за млада жена, която полага огромни усилия за да изглежда добре, имам предвид старателно гримирана с перфектен маникюр и прическа, но която е с наднормено тегло и лоша кожа. Ежедневно се сблъсквам с този тип момичета, които влагат толкова много време в прическа и грим, например преди няколко дни видях едно момиче на спирката да чака автобус и да похапва баничка, рано сутринта беше с грим и прическа, които й бяха отнели най-малко час, симпатично момиче с наднормено тегло и акне…

Та мисля си, ако половината от времето, което прекарва пред огледалото всяка сутрин го вложи да прави упражнения сутрин, например за 30 минути и ако го прави всяка сутрин за месец ще се е отървала от няколкото излишни килограма, ако отдели още малко време и вместо да си лакира ноктите всеки ден в различен цвят да започне да си приготвя сама храната и да инвестира малко време в четене за храненето, за няколко месеца ще се е отървала и от неприятното акне.

Или друг пример влизащ в същия модел – красиво лъскаво момиче, което пуши и прокарва цигарата с глътка 3 в 1 или някаква друга гадост, тя няма излишни килограми, но има жълта кожа, черни сенки под очите и изобщо не може да прикрие с никакъв грим болнавия си вид, същата работа отново огромна инвестиция на време и пари за козметика и отново никакъв резултат.

Мога да изброявам още и още подобни сутрешни срещи, но ще спра до тук… Чудя се как да достигна до тези момичета и да им покажа какво е важно, защото истината е че здравето е красота. Здравият човек е енергичен, ведър и положително настроен, той няма нужда от грим и от часове оправяне и висене пред огледалото.

Предполагам, че всеки е чувал за пирамидата на Маслоу,

По същия начин, без да имаме основата на здравето не можем да разчитаме на козметиката да свърши тази работа, не можем да сме толкова наивни и да мислим, че гримът ще излекува лошата ни кожа, нали?!

Ей такива мисли ми се въртят из главата когато се сблъскам с поредното излъскано момиче. Не ме разбирайте погрешно, разбирам че за много жени това са изключително важни неща и уважавам тяхното решение да отделят доста време за това, но тук искам да обърна внимание на фундаментално важните неща, които са в основата на красотата.

Пожелавам ви прекрасен ден!

Написана от: Ваня Стоянова

Може и да харесате също:
Лечебен глад - личен опитНека изчистим – ден 1

Остави съобщение:

,

(по желание)

Няма коментари.