Мисля, че на 10-ти декември, понеделник – 20 дни преди нова година е момента да стартирам моята лична кампания да изчистя около нас.

От много време боклуците околоблоковото пространство супер много ме дразнят и все се оплаквам и съдя всеки мизерен човек, който прави кочина около себе си. До момента не правех друго усилие освен самата аз да не мърся и да изхвърлям собствените си отпадъци разделно. За съжаление това не е никак достатъчно, това ме мотивира да стартирам една инициатива да чистя извън вкъщи по малко всеки ден. Смятам да го правя в продължение на 21 дни без да пропускам, пък да видя дали това ще промени поне малко нещата.

Предизвиквам всеки, който иска да се включи, да направим това взаимно усилие, сигурна съм че ще има промяна. Дали ще успеем да изчистим особено големи площи, не съм сигурна, но съм убедена, че всеки ще се почувства по-добре. От опит знам, че когато правиш нещо хубаво и смислено, то се отразява на теб и на всички около теб.

Сега около предстоящите празници всеки апелира да сме по-добри, да даряваме и да се замислим за другите, аз ви приканвам да дарите малко от времето си, за да се опитаме заедно да подобрим средата в която живеем.

Замислете се какво може да направите сега-веднага, без това да ви коства особено огромни усилия и приготовления. Започнете да изхвърляте разделно и вдигнете поне няколко боклука на седмица. Това няма да ви струва нищо, а ако започнем да го правим повече хора със сигурност ще даде положително отражение. Всички искаме да живеем в по-добро общество, оплакваме се от боклуците, от лошия въздух от изнервените хора, без самите ние да се променим няма как да стигнем до тази промяна.

Не ми се философства излишно – време е за действие, аз излизам да събера първата си реколта боклуци, редовно ще се разписвам как вървят нещата.

Нека започнем следващата година на малко по-чисто място!

Edit

Ето го и резултата за 20 минутната ми обиколка на една детска площадка. Установих, че най-голям процент от боклуците са пластмасови бутилки от безалкохолни, кенчета от бира и различни опаковки на солети, вафли и т.н.

Макар, че днес времето не беше особено приятно, валеше и беше доста студено в крайна сметка успях да събера две торби с боклук от едно доста скромно пространство.

Утре продължавам 😊

Пожелавам ви прекрасен ден!

Написана от: Ваня Стоянова

Може и да харесате също:
Тичане и тренировки 2021Лечебен глад - личен опит

Остави съобщение:

,

(по желание)

Няма коментари.